German Lighting Design Award 2018 AEB Headquarter in Stuttgart

Light and architecture become one. The new AEB headquarters in Stuttgart shows the outstanding result of this merger. For this reason, the project was awarded the German Lighting Design Award 2018 in the office and administration category, which was handed over at a gala evening on 17 May 2018 in the Cologne Theater am Tanzbrunnen.

The open and clear architecture of the AEB Headquarters integrates daylight and artificial light in a very fluid and natural way. The spacious central atrium of the building brings ambient soft light to all five floors, this in addition to the window fronts bring additional ambient light in the work areas.

Lightnet provided all the linear luminaires for this office space. In addition to the professional lighting of the 400 workplaces, the luminaires are cleanly integrated into the workplaces and ambient nature of the spaces. Their clarity, light output and the layout, create a unique dynamic.

We are pleased to have contributed to this project and its success.

 

Architect: Prof. Stefan Hofmann, LICHTWERKE GmbH

Photographer: Roland Halbe